Duna World lesz a Duna 2.

Megbukott a Duna 2-t művészeti csatornává alakító elképzelés, az adó Duna World néven száll éterbe, és nemcsak Európába sugároz, hanem Amerikába és Ausztráliába is – számolt be a Duna TV vezérigazgatója a január 1-jétől megújuló Duna 2 csatorna terveiről kedden, a Korrektúra konferencián, Balatonalmádiban.

Dobos Menyhért elmondta: a tájékoztató, identitást építő programokat, valamint szórakoztató tartalmakat sugárzó csatorna kialakításánál négy idősávot is figyelembe vettek: Amerika keleti és nyugati partja, Ausztrália és Európa idősávját.

Hozzátette: mindenhol fő műsoridőben láthatnak hírórát a nézők. Jónás István, a Magyar Rádió vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a Duna World-höz kapcsolódóan várhatóan a jövő év elejétől a rádió is készít tengerentúlra szóló tartalmakat, ez azonban Európában nem lesz fogható. A rádió készítésében a más közmédiumok határon túli híranyagait is felhasználják majd.

Jónás István arról is beszámolt, hogy várhatóan jövő évtől Időutazás címmel ismét új, 6-12 éveseknek szóló műsort sugároz majd az MR, amelynek hallgatóit már az új médián keresztül is megszólítja majd a rádió.

Hozzátette: bár a rádió a műsorstruktúráját tekintve 90 százalékban megegyezik az egy évvel ezelőttivel, fontosnak tartotta kiemelni, hogy az egyes műsorok tartalmukban megújultak, ezzel pedig növelni tudták hallgatottságukat.

Share this post

PinIt
scroll to top