Égess kalóriát az Erdély FM-el

Az Erdély FM elkötelezte magát, hogy hallgatói és partnerei segítségévél hozzájárul 1 millió kalória elégetéséhez. Az akció neve Katapult, a szabad ég alatt, a sportlétesítményekben, a rádióban és az interneten zajlik.

Az oldalukon, ami a www.erdelyfm.ro/katapult címen érhető el mindenki kiválaszthatja melyik sportból, mozgásnemből mennyit vállal be 2011 májusára. Például hány óra sétát, úszást, kocogást. De ezek csak a legkézenfekvőbb példák, a site-on nagyon sok sportágból lehet választani. Az oldal automatikusan összeadja, hogy a személyes vállalás összesen hány kalóriát jelent. Nincs minimális vagy maximális vállalás, amúgy is a mozgásnemeken és mennyiségeken utólag is lehet módosítani. A vállalt kalóriákat a számláló önmagától kivonja abból a képzeletbeli 1 millió kalóriából, amit úgy terveztünk, hogy elégetünk.

A rendezvényben számos partner vesz részt. Ők külön rendezvényeket is szerveznek, hogy találjunk alkalmat a kalóriaégetésre. A Katapult 2011 partnerei: Maros Megyei Hegyimentő Szolgálat, FreeSport Egyesület, Master Ski and Bike Klub, Maros Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság.

Támogatóik jóvoltából az akciónkban résztvevők díjakban is részesülnek, de hogy ezeket ki kapja és mikor nem áruljuk el előre, de mindenről folyamatosan beszámolnak a blogukban. Akik az internetes oldalukon vállalnak kalóriaégetést, illetve akik a rendezvényeiken mozognak egy jót, mind nagyon esélyesek a kisebb nagyobb meglepetésekre.

Ezen a héten a következő rendezvényeken is égetünk kalóriákat:

Kerékpáros kirándulás erdőben.

Talalkozó május 18-án, szerdán 17 órakor a Somostetőn a Kőmedvénél. Úgy becsüljük, hogy a túra során fejenként 674 kilokalóriát égetünk majd el biciklizés közben.

Éjszakai túrázás

Május 20-án, pénteken este 21 órától a Somostető-Cinegetető útvonalon túrázunk. Várhatóan egy személy majd 348 kilokalóriát égethet el. A túrára fejlámpa kötelező, várható időtartama pedig 3 óra.

Görkorcsolyás és kerékpáros felvonulás

Május 22-én vasárnap délután 4 órakor találkozunk a sportcsarnok előtt. A felvonulás a következő útvonalon halad: Sportcsarnok – Cuza Vodă utca – CFR állomás – Dózsa György utca – Főtér – November 7 – Sörpatika. Fejenként átlagosan 700/600 kilokalóriát égetünk.

A további rendezvényeinket a www.erdelyfm.ro/katapult honlapon tesszük közzé. Jelenleg 754657 kilokalóriát égetünk. A hónap végéig még van 245343. Továbbra is várjuk a jelentkezőket, hogy május végéig közösen sikerüljön elégetni az 1 millió kalóriát.

 

Share this post

PinIt
scroll to top