Egy egész juhnyájat lopott el két személy egy faluból

Egy egész juhnyájat lopott el két személy egy faluból a Sebes folyó völgyén, az állatokat pedig átterelték a hegyen, egy Zsinna (Jina) községhez tartozó esztenáig – közölte a Fehér megyei rendőr-főkapitányság.

Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott tájékoztatás szerint a szászsebesi rendőrség őrizetbe vett két szászcsóri (Săsciori – Fehér megye) illetőségű személyt – egy 46 éves férfit és egy 27 éves nőt -, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Sebeslázon (Laz) egy gazda udvaráról elhajtottak egy egész juhnyájat, amelynek értéke körülbelül 15.000 lejre tehető.

A gyanú szerint október 25-éről 26-ára virradóra a két elkövető észrevette és kihasználta, hogy egy sebeslázi udvar kapuját elfelejtették bezárni a gazdák. A tettesek kinyitották a kaput, és az udvaron lévő juhokat a Szeben megyei Zsinna községig terelték, ahol egy karámban helyezték el őket.

A kárvallott eleinte azt hitte, hogy juhai maguktól szabadultak ki az udvarról a nyitott kapun át, de miután hosszas keresés sem vezetett eredményre, értesítette a rendőrséget.

A rendőrség végül Zsinnán, egy juhász karámjában bukkant rá az eltűnt 50 állat közül 44-re. A pásztor eltávolította a lopott juhok füljelzőit és összeterelte őket a saját juhaival, hogy a hatóságok ne tudják beazonosítani az illetéktelenül eltulajdonított állatokat.

A két gyanúsított ellen a szászsebesi bírósági ügyészség indított eljárást.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top