Egy év telt el a kórházak bezárásától

Körülbelül egy éve, 2011. április 1-én, az Egészségügyi Minisztérium 67 kórházat záratott be országszerte. Közülük ma a legtöbb intézmény állandó központként működik, családorvosokkal, míg egyesek még mindig a jóváhagyásra várnak.

Néhány bezárt kórházat öregek otthonává alakítottak, és akad olyan is, amely továbbra is megőrizte tevékenységét, bírósági végzés által.

Maros megyében például a Nagysármási Kórház bezárása és öregek otthonává való alakítása ellen tiltakoztak a helybéliek, a településen ugyanis már létezik három idősek háza. Ioan Mocean, Nagysármás polgármestere a Mediafaxnak úgy nyilatkozott, tavaly májusban a helyi önkormányzat jóváhagyta, hogy a kórház épületének egy részét adják át a Maros Megyei Sürgősségi Kórháznak, SMURD kirendeltség létesítése céljából, és ez meg is történt.

A többi helyiséget bérbe adják – folytatta a polgármester. A bérlőket nyilvános átverés formájában választják ki. A kiadott helyiségek rendeltetése pedig szintés egészségügyi jelleggel bír majd: ide járóbeteg-rendelésre vonatkozó egészségügyi ellátást terveznek.

Share this post

PinIt
scroll to top