Egy évre függesztették fel, hivatali visszaélés miatt

Három köztisztviselőt ítélt a marosvásárhelyi Bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre, a közérdeket sértő hivatali visszaélés miatt: Viorel Filipet, a Közösségi Rendőrség egykori parancsnokát, Dumitru Munteant, a közösségi rendőrség volt irodavezetőjét, valamint Mircea Aldeát, a marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal egykori munkavédelmi felügyelőjét.

Ellenük az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság tett feljelentést még tavaly januárban, azzal a váddal, hogy hivatali funkciójukat kihasználva olyan információk felhasználásával éltek vissza, amelyekkel kereskedelmi ügyleteket segítettek, profitszerzés céljából.

Az Igazgatóság adatai szerint a fent említett személyek Dumitru Munteanu magánvállalkozásának – egy őrző-védő cégnek – a javára hajtották végre a törvényáthágást. Visszautasították az Energomur, az Aquaserv, valamint a medgyesi Romgaz marosvásárhelyi kirendeltségének őrzését és haszontárgy-szállítását azért, hogy ezt a tevékenységet átjátszhassák Munteanu újonnan alapított cégének – adja hírül a szekelyhon.ro.

Share this post

PinIt
scroll to top