Egy fiatal, aki a mezőgazdaságban látja jövőjét!

Nyegre Norbert a Sapientia EMTE harmadéves kertészmérnök szakos hallgatója, úgy gondolja, hogy a mezőgazdaság tudja biztosítani számára a jövőt. A fiatal kertész már aktívan tevékenykedik és egy olyan közösséget próbál kialakítani maga körül, akik vele egy hangon gondolkodnak a mezőgazdaság és az itthonmaradás területén.

Egy fiatal aki a mezőgazdaságban látja jövőjét!

„Fontosnak tartom, hogy a fiatal gazdák ne menjenek el az országból, hogy máshol kamatoztassák tudásukat, hanem éljenek azokkal a lehetőségekkel, amit itthon kapnak. Leendő kertészmérnök hallgatóként előnybe helyezem az önellátást, önfenntartást és mindezt itthon egy kis családi vállalkozás keretén belül. Szeretném ha a munkás és a munka becsülete megilletné az embert, ne alázzák meg a munkást azzal, hogy elviszik szemetet szedni és ott áll utánuk egy hajcsár, mint a Horthy rendszerben az ispán.” – mondta el Nyergre Norbert.

Norbert Maros megyében, Sóváradon szeretne letelepedni. Sóvárad nemcsak a fiatal gazdának adna teret, hanem egy tangazdaság létesítésének is, ahol az érdeklődök a talajműveléstől az asztalig végigkísérnék a termékek előállítását. Emellett lelki és szellemi táplálkozást is kapnának az oda ellátogatók.

„Számomra fontos, hogy a lélek is táplálkozzon és összhangban legyen a testtel mert csak így lehet egy kiegyensúlyozott életben részünk.” – mondja a fiatal gazdálkodó.

A növénytermesztés mellett állattenyésztést is bevonna mezőgazdaságába a fiatal kertész.

„Úgy gondolom, hogy a folyamatot egyben kell látnom: a vetést, feldolgozást és az értékesítést. Állattenyésztés szempontjából pedig fontos, hogy milyen minőségi hús és tejtermék kerül az asztalomra. Legyen igényünk a jóra! Keveset de jót!.” – teszi hozzá.

A fiatal kertész nyitottságát fejezi ki bármilyen beszélgetésre fiatal és tapasztalt gazdákkal egyaránt, valamint olyan érdeklődőket hív magához, akik szívesen segítenék elgondolásainak és fejlesztésének megvalósításában.

Share this post

PinIt
scroll to top