Egy kilométeren át sodort egy férfit a lavina, holtan találtak rá

Meghalt a lavina által a Páring-hegységben elsodort turista – közölte a Hunyad megyei katasztrófavédelem szóvivője, Anemona Doda.

A szóvivő szerint a 38 éves férfit egy kilométer hosszan sodorta magával a lavina egy szűk és meredek lejtőn, a 2.405 méter magas Cârja-csúcs közelében. A férfit egy méter vastag hóréteg alatt, élettelenül találták az odaérkező hegyimentők és hegyicsendőrök.

A háromtagú csoport Bukarestből érkezett a Páring-hegységbe, a december elsejei hosszú hétvégére. Az ISU szóvivőjének elmondása szerint a hegyimentők figyelmeztették őket, hogy a ködös időjárás nem megfelelő a kirándulásra, mégis útnak indultak a 2.405 méter magas Cârja-csúcs felé.

Út közben kettejüket lavina sodorta el, egyiküknek sikerült kiszabadulni a hóréteg alól, a másik férfinak azonban nyoma veszett. Déli 12 órakor hívták az 112-es segélyhívó számot, ezt követően hegyimentők és hegyicsendőrök indultak az eltűnt kiránduló keresésére.

Az élettelen testet a 66-os országútig veszélyes és nehezen megközelíthető helyen kell levinniük a hegyimentőknek, akiket a sűrű köd és a hideg is hátráltat.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top