Egy tanuló hat késsel bezárkózott a gyergyóhollói iskola vécéjébe és az intézmény felgyújtásával fenyegetőzött

Egy tanuló hat késsel bezárkózott a gyergyóhollói (Corbu) iskola vécéjébe és az intézmény felgyújtásával fenyegetőzött. A tanárok és a hatóságok képviselői megnyugtatták a gyereket.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a kilencedik osztályos gyerek az egyik vidéki településről érkezett iskolabusszal, és ezt követően zárkózott be a vécébe.

„Ma reggel, amikor a gyergyóhollói iskolabusz megérkezett a líceumba, egy szomszéd településről érkező kilencedikes gyerek bezárkózott a vécébe, és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja az intézményt. A gyereknél hat különböző méretű konyhakés volt. Elsősorban meggyőztük a fiút, hogy hagyjon fel azokkal a tervekkel, amelyekkel önmagában vagy környezetében kárt tehet. A tanárok segítették munkánkat, és sikerült meggyőzni a tanulót, hogy lemondjon szándékáról” – nyilatkozta Filip az AGERPRES hírügynökségnek.

Utólag a gyerek azzal indokolta tettét, hogy miután elvégezte az általános iskolát, nem sikerült beilleszkednie a líceumba.

Filip hozzátette, a gyereknek családi problémái is voltak, hisz szülei éppen válófélben vannak.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

  „Felvettük a kapcsolatot a szülőkkel, de a gyerek nagymamájával is, akivel nagyon közeli viszonyt ápol, gyakorlatilag ő nevelte a gyereket” – mondta rendőrség szóvivője.

  A gyereket kivizsgálásra kórházba szállították.

  Forrás: AGERPRES

  Share this post

  PinIt
  scroll to top