Egyből „Víkend III”?

Hiába ragaszkodtak foggal-körömmel a város vezetői a második Víkend telep megnyitásához Marosvásárhelyen. A Helyi Tanács ugyanis még mindig nem szavazta meg az új strand megépítését, holott 2010 januárjában elfogadta a létesítmény kivitelezéséhez szükséges technikai-gazdasági mutatókat.

Úgy lehet, mindez hidegen hagyja Dorin Florea polgármestert, ugyanis a városfő már a „Víkend III”-an töri a fejét, pedig még a Tudor lakónegyedben megtervezett fürdőtelep létesítése is a levegőben lóg.

Florea úgy nyilatkozott, a Polgármesteri Hivatal jövőre néző terveiben helyet foglalt a  Rovinari lakónegyedben elképzelt „Víkend III” is. Az oda megálmodott víziparadicsom 2 kilométeren futna, azonban a polgármesternek itt is keresztbe tettek: egyfelől a Megyei Vízügyi Hatóság, másfelől a Környezetvédelmi Minisztérium.

A polgármester ennek ellenére is maga előtt látja a legújabb komplexumot: a Romgaztól átvenné az olimpiai központot, a Környezetvédelmi Minisztériumtól a lóvardát, plusz két kilométernyi szakaszt a Marosból. A lóvardából municípiumi parkot hozna létre, hozzácsatolva az olimpiai központot és a Marosból kialakított csónakázót. Az eredmény pedig egy érdekes és különleges „Víkend III” lenne – Dorin Florea elképzelései szerint.

Vissztérve a „Víkend II”-re, az aquaparkot és skateparkot is magába foglaló létesítményt három év alatt építették volna meg, uniós pénzalapokból – amennyiben a Helyi Tanács elfogadta volna az ötletet. Összesen 6 hektárnyi területet ölelt volna fel, a Segesvári út, a „Dimitrie Cantemir” Magánegyetem és a Csendőrség által határolt zónában.

De még semmi sincs veszve! A városvezetők ugyanis továbbra sem adják fel a tanácsosokkal folyó vitázást az új komplexumok létesítéséről. Nem tágítanak a 12 millió eurós kölcsön felvételétől sem, holott a tanácsosok alkalmatlannak tartják krízis-időszakban ekkora összeget hitelezni. Továbbá, úgy tűnik, a lakosok tiltakozásának sem tulajdonítanak különösebb figyelmet, pedig a környékbeliek igenis óvakodnak a ricsajtól és a zajtól, amelyet egy lehetséges „Víkend II” produkálna a zónában.

Share this post

PinIt
scroll to top