Egyelőre lemondanak a Somos tetői terelőútról

A marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal visszavonta a támogatását a Tudor és November 7. negyedeket összekötő terelőút megépítéséről.

A döntés annak következtében született, hogy Kincses Mária, valamint a Nap Völgye Egyesület pert indított az út létrehozása ellen. Ahhoz, hogy a 4 kilométer hosszúságú és 7 méter széles útvonal megépüljön, több mint 7 hektár erdőt kellene felszámolni – ezzel nem értenek egyet a felek.

Az őket képviselő Kincses Előd ügyvéd úgy nyilatkozott, az elhalasztási határozatot azért hozták meg, mert tisztában vannak a tanácsosok, hogy nem nyerhetik meg a pert. Emiatt, hogy ne veszítsék el a 14 millió lej értékű uniós támogatást, a város útjainak felújításába kezdtek.
Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere azonban nem adja fel: egyelőre csak elnapolják a terelőút megvalósítását, egyes „rosszakarók” miatt, de ez nem jelenti azt, hogy később nem tárgyalják újra, és nem építik azt meg – nyilatkozta.

Florea hozzátette, most ez a legalkalmasabb mód a helyzet megoldására, viszont új befektetőket fognak keresni az út létrehozásához, és ha ez megtörtént, akkor ő fogja majd személyesen beperelni azokat, akik tiltakozásukkal akarnak ártani a városnak.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top