Egyesítenék a Megyei Sürgősségi Kórházat a Kardiológiai Intézettel

Az Egészségügyi Minisztérium azt javasolta a pénteken közzétett közleményében, hogy a Maros megyei Szívérrendszeri és Transzplantációs Intézet kerüljön a Sürgősségi Kórház fennhatósága alá. A javaslat azonban megosztja a véleményeket.

A Minisztérium úgy véli, az egyesítés mindkét intézménynek a hasznára válhat, ugyanis ha ez megtörténik, a Megyei Sürgősségi Kórházat első fokú klinikává nyilvánítják.

Florin Gomotârceanu, a Megyei Kórház menedzsere szerint is csak jó származhat az egyesítésből: a két intézmény amúgy is egy épületben működik, ha pedig összevonnák őket, nemcsak a betegeknek lenne könnyebb, hanem a költségek is csökkennének – állítja a menedzser.

Dr. Radu Deac viszont, a Kardiológiai Intézet megalapítója tartózkodik és bizonyos értelemben fél is a döntéstől. Úgy nyilatkozott, érdemes lenne jobban megfontolni a két intézmény egyesítését. Deac doktor a teljesítménnyel indokolja véleményét: a Szívérrendszeri és Transzplantációs Intézetben ugyanis Románia legjobb orvosai dolgoznak, és olyan eredményeket értek el eddig, amelyek egyedülállóak az országban. Szerinte nem feltétlenül válik az intézet hasznára az, ha a Sürgősségi Kórházzal együtt működne.

Ugyanezt vallják a betegek is. Ők úgy érzik, ez a próbálkozás annak a romboló-akciónak a része, amellyel csak leépítik az országot és tönkreteszik mindazt, ami jó. A megkérdezett páciensek nagy része úgy véli, az lesz a legjobb, ha minden úgy marad, ahogy van.

Share this post

PinIt
scroll to top