Egymillió csillag a szegényekért

A szolidaritás egymillió csillaga ragyog fel november 13-án, szombat délután 5 órától 21 városban. Szeretettel meghívjuk, hogy vegyen részt az Egymillió csillag a szegényekért című szolidaritási akción november 13-án Marosvásárhelyen a Telefonpalota előtt (Mures Mall-al szemben). A további helyszínek: Bákó, Balázsfalva, Brassó, Bukarest, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Gyulafehérvár, Jászvásár, Kézdivásárhely, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagykároly, Nagyvárad, Petrozsény, Piatra Neamt, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Szászmedgyes, Székelyudvarhely és Temesvár.

A Caritas szolidaritási akciója során gyertyákkal világít meg egy-egy közteret, minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel. A mécsesek eladásából befolyt összeget a nélkülözők megsegítésére fordítjuk.

Szeretettel várunk mindenkit, aki át akarja élni a szolidaritás, az összefogás érzését. Jöjjön el, csatlakozzon az akcióhoz!

Az Egymilló csillag-akció többéves múltra tekint vissza a nyugat-európai országokban. Az akció 1998-ban Franciaországból indult, hogy meghódítsa az európai kontinenst. A rendezvény célja az összefogás, a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni harc, illetve az összetartozás szellemének erősítése.

Marosvásárhelyen először a tavaly rendezték meg ezt az akciót, amikor a résztvevők 700 gyertyát helyeztek el a Színháztéren, kialakítva a Caritas kereszt alakú logóját és az abból kiáradó szeretetlángokat. A gyertyákért felajánlott adomány összesen  3.242,25 lej volt, amelyet teljes egészében a nélkülözők kaptak meg élelmiszercsomag formájában. A közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából mintegy 120 Maros megyei, rossz anyagi körülmények között élő család, magányos idős ember számára juttott az élelmiszercsomagokból. Az alapélelmiszereket (lisztet, olajat, cukrot, rizset, konzervet és édességet) tartalmazó csomagokat december 9-én állították össze a szervezet önkéntesei a Caritas marosvásárhelyi székhelyén, a Deus Providebit Házban. Majd ki is szállították őket az otthoni gondozásban dolgozó munkatársak segítségével a szolgálat adatbázisában szereplő, nehéz anyagi helyzetben lévő családokhoz, magányos idősekhez.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    www.egymilliocsillag.ro

    Share this post

    PinIt
    scroll to top