Egymillió csillag a szegényekért: szolidaritási akciót indított a Caritas

A romániai Caritas-szervezetek november 1. és 14. között, az Egymillió csillag a szegényekért kampány keretében, SMS-adományozási vonalat indítanak. Minden 859-es telefonszámra küldött üzenettel két eurót lehet adományozni a szegény, 260 lejből élő családokért.

A két eurós adományokból a Caritas egy olyan alapot hoz létre, amelyből több száz hátrányos helyzetű családnak ajánl komplex szociális programokat: az élelmen és ruházaton túl, beteggondozást, szakmai képzéseket a szülőknek, nevelési programokat a gyerekeknek.

„Látogatásaim során az esetek többségében szóba kerülnek az anyagiak is, felsorolják, mi mennyibe kerül… és itt nem luxuscikkekről esik szó soha, csak arról, hogy egy kenyér, egy kiló liszt, egy liter olaj, egy margarin… nem kell sok tételt felsorolni, hogy a 260 lejt közelítse. Nincs itt mit mondani arról, hogyan kell jobban beosztani a pénzt” – meséli a Caritas egyik szociális munkása.

Új üzenet. Kiválaszt. Telefonszám beírása: 859. Küldés. ÉS a válasz-SMS: Két euróval támogatta a szegény családokat. Köszönjük. Egyszerű segíteni. Részletek az akció honlapján.

Share this post

PinIt
scroll to top