Egyre több erdélyi, moldvai és havasalföldi személy érdekelt a Marosvásárhelyen szervezett, akkreditált könyvkötő képzés iránt

Szakképzett személyzetet és akkreditálást szeretnének a Nemzeti Levéltár részéről. Mivel nagyon kevés intézmény vagy cég állít rendelkezésükre akkreditált könyvkötő képzést, ezért úgy döntöttek, hogy Marosvásárhelyen végzik el ezt a tanfolyamot.

DSC_0587

Több 10 emberről beszélünk Neamt, Szeben, Beszterce Nasszód, Kolozs illetve Arges megyéből. Mindannyian rendkívül érdekeltek a Tabula Felnőttképző Központ által szervezett tanfolyam iránt.

A maros megyei NGO igazgatója szerint: “a tanfolyam elméleti része a szervezet weboldalára van feltöltve. A résztvevők állandó jelleggel tartják a kapcsolatot az oktatóval, lehetőségük van online átbeszélni a tananyagot. Ehhez csupán egy felhasználónévre és egy jelszóra van szükségük. A gyakorlati rész nyomdába és könyvkötő műhelyekbe zajlik. Azon hallgatók akik szakmába dolgoznak, a munkahelyen is elvégezhetik a gyakorlati részt, ez sok esetben előnyt jelent” állítja László Tünde.

Mindössze 3 hónap alatt az érdekeltek megtanulják hogyan kell elkészíteni a kézzel végzett könyvkötészeti munkát, hogyan készülnek a mechanikai erővel végzett kötészeti munkák, hogyan tehető sorrendbe a levéltár év szerint, illetve nomenklátor szerint, hogyan végezhető a késztermékek csomagolása és tárolása.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    A könyvkötő tanfolyam havonta indul, anyanyelven zajlik, csoportos jelentkezés esetében vidéken is szervezhető. Általános iskolai végzettséggel rendelkező személyek is részt vehetnek a tanfolyamon.

    A marosvásárhelyi civil szervezet tapasztalattal rendelkezik a könyvkötő tanfolyam szervezésében. A Támogatott Foglalkoztatás Hatékonysága- az értelmi sérült személyek integrált módszerrel való szakmai felkészítése és támogatott foglalkoztatása című projekt során a Tabula Felnőttképző Központ szakértői kidolgoztak és lefordítottak 5 különböző szakma számára elméleti és gyakorlati szakkönyvet, mely között szerepel a könyvkötészet is. A projekt az Európai Szociális Alap társfinanszirózásával, a Humánerőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.

    Share this post

    PinIt
    scroll to top