Egyre több kiskorú folyamodik abortuszhoz Maros megyében

korhazNövekvőben van azon kiskorúak száma, akik túl korán esnek teherbe, így az abortuszt választják megoldásként. Több száz 18 éven aluli lányról van szó, aki – legalábbis érzelmileg – instabil családból származik, és felelőtlen nemi életet élve időnap előtt esik teherbe.

A Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság által közzétett statisztikai adatok szerint, évről évre emelkedik a hasonló esetek száma.

Míg 2011-ben több mint 400 19 éven aluli lány döntött az abortusz mellett, addig 2012-ben az esetek száma már 500-ra emelkedett. Még kiábrándítóbb, hogy 2011-ben 31 olyan kázust is regisztráltak, amelynek értelmében 15 éven aluli kiskorú jelentkezett abortuszra, 2012-ben pedig már 40-re nőtt azon kiskorúak száma, akik ezzel a módszerrel próbáltak megszabadulni a nem kívánt terhességtől – nyilatkozta dr. Gabriela Uifălean, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szóvivője.

A adatok az állami tulajdonban lévő kórházaktól származnak, tehát nem tartalmazzák a magánkórházakban regisztrált eseteket – pontosított a szóvivő.

A szakértők fontosnak tartják bevonni az iskolákat és a szülőket a kiskorúak felvilágosítására, hiszen a lányoknak meg kell érteniük, a nemi élet milyen következményekkel járhat, és mit is jelent az abortusz.

Fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top