Együttműködési megállapodást kötött az RMDSZ és az MSZP Kolozsváron

rmdsz-mszpMagyar Szocialista Párt és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) csütörtökön Kolozsváron együttműködési megállapodást kötött egy közös Kárpát-medencei program kidolgozásáról és végrehajtásáról.

A két párt vezetői közötti tárgyalások az RMDSZ elnöki hivatalában, zárt ajtók mögött zajlottak.

A megbeszélésről kiadott RMDSZ-közlemény szerint Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke az elmúlt év eredményeiről, valamint a 2013-as év kihívásairól tájékoztatta az MSZP küldöttségét, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke pedig pártja új alapokra helyezett nemzetpolitikai programját ismertette.

Az RMDSZ azt közölte, hogy a szövetség szaktestületei a következő időszakban részletesen elemzik az MSZP nemzetpolitikai programját.

Az MSZP közleményében arról tájékoztatott, hogy „a felek kölcsönös megállapodásokat is kötöttek”. A két párt közötti egyezmények célja egy közös Kárpát-medencei program kidolgozása és végrehajtása.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője az MTI-nek nyilatkozva elmondta: szóbeli megállapodások születtek arról, hogy mindkét fél a saját pártcsaládjában próbálja előmozdítani a magyarság ügyeit, valamint arról, hogy a román-magyar határ menti régióban segítik egymást annak érdekében, hogy hatékonyabban hívhassák le az Európai Unió forrásait.

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára az MTI-nek elmondta: abban állapodtak meg, hogy szakpolitikai kérdésekben megosztják egymással tapasztalataikat, átadják egymásnak a két párt műhelyeiben készült tanulmányokat.

Mesterházy Attila csütörtökön a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemre is ellátogatott, ahol az intézmény rektorával és professzoraival folytatott megbeszélést.

MTI

Share this post

PinIt
scroll to top