El-, majd kiraboltak egy taxisofőrt Marosvásárhelyen

taxiKét utasa vette fogságba, majd lopta meg azt a 60 éves taxisofőrt, akinek átlagos munkanapként indult a múlt hét szerdája. A taxist egy gyümölcsösbe irányították, ott fához kötözték, és pénz, ruhák, illetve mobiltelefon nélkül hagyták.

Az eset február 13-án este történt, amikor két fiatal arra fogadta fel a taxist, szállítsa el őket egy szomszédos településre, amely 30 kilométernyire van a várostól. Beszálltak az autóba, majd Marosvásárhely kijáratánál késsel fenyegették a vezetőt.

„A hátam mögött ülő fiatal kést tett a nyakamhoz, és azt mondta, ezután azt csináljam, amire ő utasít. Arra kért, szálljak ki az autóból, majd bevitt a bokrok közé, ahol közel 20 percig tartott, és folyamatosan azt súgta a fülembe, ha megmozdulok, elvágja a torkom.” – mesélte a pórul járt taxisofőr.

Ezt követően, „visszaküldtek a bozótba, majd körülbelül 900 méteren keresztül vontattak maguk után. Egy gyümölcsösbe érkezve, úgy 30 percig tartottak fogva” – folytatta az áldozat.

Hozzátette, három óra telt bele, míg el tudott szabadulni, és a rendőrség segítségéhez folyamodhatott. A vezető nem szenvedett komolyabb sérüléseket, viszont bevallotta, azonnal felhagy ezzel a mesterséggel.

A rendőrségnek sikerült azonosítani a tolvajokat, és 29 napos előzetes letartóztatásba vettek – nyilatkozta Andreea Pop, a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője.

A taxisokat célba vevő lopások száma egyébként rohamosan megnőtt Marosvásárhelyen. Már csak az utóbbi két hétben három hasonló esetet regisztráltak, továbbá az elmúlt hétvégén egy újabb taxist fenyegetett késsel, majd fosztott ki szintén két rabló, aki ellen jelenleg is nyomozás folyik.

Share this post

PinIt
scroll to top