Elbocsátások a Belügyminisztériumnál: versenyvizsga a megmaradt állásokért

Megszorításokkal küszködnek a Belügyminisztériumhoz tartozó intézmények Maros megyében. Összesen 85 alkalmazottat – rendőrt, tűzoltót és csendőrt vizsgáztatnak le azért, hogy a megmaradó állásokat igazságos módon próbálják újra betölteni.

Az augusztus 4.-én tartandó versenyvizsga dönti el majd, ki marad, és kinek kell új munkahely után néznie.

Maros megyében 18 rendőrkapitányságot érint a megszorítás. Annak ellenére, hogy megyénkben jelenleg is 1 rendőrre 555 lakos jut, mégis leépítnek a járőrök létszámából.

A csendőrségen sem fényesebb a helyzet: jelen pillanatban 35 csendőrnek nincs stabil állása. Daniel Manea, a Megyei Csendőr-felügyelőség szóvivője úgy nyilatkozott, a 35 érintett csendőr azért maradhat állás nélkül augusztus 4. után, mivel a munkahelyük nem szerepel az állami nyilvántartásban. Ez azt jelenti, hogy ők csak 90 napig tevékenykedhetnek hivatalosan, utána pedig, ha akad az országban olyan csendőrség, ahol személyzethiány van, áttelepítik őket oda, ha meg nem, akkor új állás után kell, hogy nézniük – magyarázta a szóvivő.

A tűzoltók körében sem marad el a versenyvizsga. A képességeket felmérő tesztet 32 túzoltó fogja letenni a meghatározott időpontban, a Megyei Vészhelyzeti és Tűzoltósági Felügyelőségnél. A legalacsonyabb eredménnyel vizsgázó tűzoltók kerülnek majd itt is elbocsátásra. Az intézménynél a 32 jelentkező 2–3 megmaradt helyért vív majd harcot.

Share this post

PinIt
scroll to top