Eldobott cigaretta okozhatta a kövesdombi tüzet

Fotó: Szász Elek

Egy véletlenül eldobott cigaretta okozhatta a szombaton keletkezett tüzet, amely a Billa üzletlánc lerakatából percek alatt átterjedt a mellette lévő tíz emeletes tömbházra.

Egy közelben felállított biztonsági kamera segít majd a tűzeset okának tisztázásában. Szombaton csaknem leégett egy kövesdombi 10 emeletes tömbház, a Ciucas utcában.

A Maros Megyei Sürgősségi Felügyelőség vezetője, Dorin Oltean szerint 42 apartmanban okozott kárt a tűz, de szerencsére senki sem sérült meg, mindenkit még időben sikerült kimenekíteni, írja a Citynews.ro.

Több alaptalan információ keringett a tűzesettel kapcsolatban, olyanról is hallottunk, hogy hárman életüket vesztették, de szerencsére csupán két ember kapott pánikrohamot az eset során.

Fotó: marosvasarhelyi.info

A Maros Megyei Sürgősségi Felügyelőség képviselői szerint a tűz 15:00 óra táján keletkezett, azt két óra után sikerült eloltani. A Billa üzletlánc lerakatából indult lángok négy perc alatt felértek a frissen hőszigetelt tömbház kilencedik emeletéig.

“15 óra hat perckor a 112-es diszpécser szolgálatot azzal hívták fel, hogy a Billa üzlet lerakata nagy lángokban ég, amely átterjedt a tömbházra is. Négy perc múlva, 15 óra 10 perckor a lángok már a kilencedik emeletig értek. Az első emeleten egy embert ért a tűz, akit kimenekítették. 42 apartmanban okozott kárt a tűz, hat embert kellett kimenekíteni és 77-et evakuálni…” – nyilatkozta Dorin Oltean, aki hozzátette 39 szakember segítségével sikerült eloltani a hatalmas erejű tüzet.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top