Elena Udrea ügyvédje: Szerintem nem fogják elrendelni a kiadatást, mert kislánya Costa Rica-i állampolgár

Elena Udrea ügyvédjének az a véleménye, hogy védencét nem fogják kiadni a Costa Rica-i hatóságok, mert kislánya Costa Rica-i állampolgár, és nem lehet elszakítani anyjától.

Veronel Rădulescu, Elena Udrea ügyvédje a Digi 24 televíziócsatornának úgy nyilatkozott: védence jelenleg az Interpol épületében van, innen egy Costa Rica-i bíróság elé fogják állítani. Az ügyvéd meggyőződése, hogy a bíróság tekintetbe fogja venni Elena Udrea helyzetét, éspedig, hogy mindössze 10 napos kislánya van, valamint azt is, hogy ideiglenesen menekültjogot kapott a közép-amerikai országban.

‘Szerintem nem fogják elrendelni a kiadatást, főleg mert Costa Rica-i állampolgárságú kislánya van, akire a Costa Rica-i gyermekvédelmi törvények érvényesek, ezek pedig kimondják, hogy egy gyermek nem szakítható el az anyjától’ – fejtette ki Veronel Rădulescu.

A Román Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy őrizetbe vették Costa Ricán a rendőrök Elena Udreát és Alina Bicát.

Elena Udrea volt turisztikai minisztert június 5-én jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélt a legfelsőbb bíróság a Bute-gála-perben. Udreát vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés bűntettében találták vétkesnek.

Alina Bica, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) volt vezetője ellen június 26-án mondta ki a legfelsőbb bíróság a jogerős, 4 év szabadságvesztésre vonatkozó ítéletet, bűnpártolás miatt.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter csütörtök reggel azt mondta az újságíróknak, Elena Udrea esetében is ugyanazokat a lépéseket fogják megtenni a román hatóságok, amelyeket a törvény előír minden jogerősen elítélt és körözött személy esetében.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top