Életét vesztette, miközben tűzoltóként segített

Egy raktár épületében keletkezett tűzvész oltása alatt vesztette életét az a nyárádremetei lakos, aki a tűzoltóknak segédkezett a lángok eloltásában. A tűz tegnap éjjel csapott fel, a Maros megyei Nyárádremetén.

A helyszínre érkező három tűoltókocsi közül egyik kifogyott a víztartalékból, a helybéliek pedig bekapcsolódtak a tartály újratöltésébe. Ekkor lett rosszul és esett össze a 45 éves férfi, Moga Csaba, akit hiába élesztettek újra, már késő volt – nyilatkozta Hozó Jenő, Nyárádremete alpolgármestere, aki a helyszínen volt a tragédia bekövetkeztekor. Hozzátette, habár nem volt tűzoltó, a férfi talpraesetten segített a mentésben, mint ahogy minden feladatban résztvett, közreműködött, ha szükség volt rá.

Liviu Danciu, a Horea Vészhelyzeti és Tűzoltósági Felügyelőség szóvivője úgy nyilatkozott, a tűzvészben az épület tetőzete égett le, összesen 50 négyzetméternyi felületen. Az oltást a nyárádszeredai, a szovátai és a helyi tűzoltók végezték, közösen a falubeliekkel, aki sorába az áldozat is tartozott. Baleset volt – tette hozzá a szóvivő –, egy balszerencsés eset.

A férfi holttestét a Törvényszéki Orvostani Intézetbe szállították, ahol a vizsgálatokból kiderült, szívműködési elégtelenségei voltak. Az oltás alatt, az erős felindultság hatására, ennek következtében állt le a szíve.

Share this post

PinIt
scroll to top