Életfogytiglanra ítélték azt az marosvásárhelyi magyar férfit, aki megölte 83 éves anyját

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki heteken keresztül bántalmazta, majd brutálisan meggyilkolta idős édesanyját Mezőhegyesen.

A táblabíróság különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettének minősített esetében mondta ki bűnösnek a 48 éves vádlottat.

A román állampolgárságú, magyar nemzetiségű férfi legkorábban 28 év elteltével bocsátható feltételesen szabadságra. A táblabíróság a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasította a vádlottat Magyarország területéről. A férfi és a bűncselekmény idején 83 éves édesanyja közötti viszony hosszabb ideje feszült volt.

A vádlott az asszonyt hibáztatta korábbi párkapcsolatai, így házassága megromlásáért, úgy gondolta, hogy terrorizálja őt. Viszonyuk 2017. április 14-étől, Marosvásárhelyről Mezőhegyesre költözésük után tovább romlott, mert a vádlott egy idő után haza szeretett volna térni, de anyja nem akarta ezt, ő pedig rossz anyagi helyzete miatt nem tudott különköltözni.

Rendszeressé váltak köztük a veszekedések, majd egy idő után a vádlott bántalmazni kezdte a sértettet. Előbb csak tenyérrel ütötte, majd már rugdosta, ököllel verte, meg is taposta az idős asszonyt. A bántalmazásokat a sértett hangtalanul tűrte, nehogy a szomszédok tudomást szerezzenek a történtekről.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    A vádlott háromszor különösen durván megverte anyját: az első 2017. április 30-án este történt, az asszony halálát okozó pedig május 25-én kezdődött. Másnap estig a férfi többször is megverte, megrugdosta, megtaposta a legyengült asszonyt – több mint ötven sérülést okozva -, aki végül belehalt a bántalmazásokba. A férfi csak május 26-án este szólt a szomszédoknak, aki hívták a mentőket, de már nem lehetett újraéleszteni az asszonyt.

    Az eljárás során a vádlott – aki az ítélőtábla előtt nem jelent meg – arra hivatkozott, hogy az utolsó esetre alig emlékszik, a bántalmazásoknak csak kis részét követte el. Döntésével a táblabíróság helybenhagyta a Gyulai Törvényszék elsőfokú ítéletének a büntetésre vonatkozó részét.

    Share this post

    PinIt
    scroll to top