Elhatárolódott Liviu Dragnea Mihai Tudose volt kormányfő székely zászlóval kapcsolatos kijelentésétől

Elhatárolódott Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök Mihai Tudose volt kormányfő székely zászlóval kapcsolatos kijelentésétől.

Dragnea a DNA bűnvádi eljárásáról: Elővették a nehézfegyverzetet

Az RMDSZ képviselőivel, illetve Viorica Dăncilă kijelölt miniszterelnökkel folytatott keddi tárgyalás után Liviu Dragnea újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, Tudose nyilatkozatának elhangzása után felhívta telefonon Kelemen Hunor szövetségi elnököt, és közölte vele álláspontját.

„Azt is elmondtam neki, hogy nem akarok ezzel a nyilvánosság elé állni, mert akkor egyébként is elég feszült volt a helyzet a pártban (…). Most azonban nyilvánosan elmondom, amit párton belül, az országos végrehajtó bizottságban, a megyei szervezeteknek és az RMDSZ-es kollégáknak is elmondtam: magam és a párt nevében is habozás nélkül elhatárolódom attól a nyilatkozattól. (…) Lehet, hogy mást akart kifejezni (Mihai Tudose – szerk. megj.), de nyilatkozatának pusztító hatása volt” – fogalmazott Dragnea, hozzátéve, hogy az autonómia témájáról nem volt szó a keddi egyeztetésen.

A szociáldemokrata pártelnök ugyanakkor ama véleményének is hangot adott, hogy a centenárium évében mindenkinek kellene tennie egy kis erőfeszítést a közös témák, közös projektek megtalálása érdekében.

Mihai Tudose exkormányfő a magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatban így nyilatkozott két héttel ezelőtt egy televíziós műsorban: „Ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom, milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is”.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top