Elhunyt Kádár Levente, a vármezői hőlégballon fesztivál szervezője

Megdöbbenéssel vette tudomásul Nyárádremete község és a nagyvilág, hogy a sokak által ismert és kedvelt Kádár Levente hirtelen elhunyt.

Elhunyt Kádár Levente, a vármezői hőlégballon fesztivál szervezője

A vármezői születésű és mindvégig oda kötődő fiatalember egyetemi tanulmányai után hazatért, a vendéglátóiparban dolgozott, majd saját vállalkozást indított, az általa vezetett Vándorfogadó Vármező egyik ismert szálláshelyévé vált. A közösség érdekében is tevékenyen munkálkodott, szülőfaluját több mandátum alatt képviselte a nyárádremetei helyi tanácsban, a Vármezőért Egyesület és a remetei Nyárád Sportegyesület vezetője volt, az utóbbi években a vármezői Áfonyafesztivál szervezésében is részt vállalt. Legtöbben azonban a vármezői hőlégballon-fesztivál megálmodójaként és szervezőjeként ismerték, tizenkét éven át élt szenvedéllyel ennek a sportágnak. Hirtelen távozását megrendüléssel vettük tudomásul mindannyian. Nélküle szegényebb lesz Vármező, Nyárádremete, a Nyárádmente, Erdély és a Kárpát-medence.

„Túlontúl szerette a felhőket, de túl hamar repült fel örökre” – írta róla egyik ismerőse. 45 évesen immár végleg elment közülünk a felhőkön túlra…

Kádár Leventét ma (pénteken) 13 órakor helyezték örök nyugalomra a marosvásárhelyi új temetőben (a klinikai kórház mögött). Nyugodjon békében!

Forrás: Népújság

Share this post

PinIt
scroll to top