Elkészült az Alter-Native versenyprogramja

Több napos maratoni filmnézés után a 18. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál előzsűrije 17 ország 52 filmjét válogatta be a szemle versenyprogramjába. A hattagú bizottság ötven országból érkezett 689 alkotás közül válogatta ki azokat, amelyeket a november 3. és 7. között zajló szemlén láthat majd a közönség.

A 11 órás versenyprogramba 26 kisjátékfilm, 21 animációs film, négy dokumentumfilm és egy kísérleti film került be. A beválogatott filmek listája a hétvégétől megtekinthető lesz a www.madisz.ro weboldalon A beválogatott filmek közül a legtöbb franciaországi, illetve romániai alkotás, Magyarország pedig hat alkotással lesz jelen. A fesztivál idei díszmeghívottja Szlovénia.

Az előzsűri tagjai: Durst György producer, a Duna Műhely vezetője, a Győri Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány elnöke, Csoma Emőke, a Filmtett Erdélyi Filmes Portál szerkesztője, Radu Vasile Igazság vizuális művész, rendező, a Bukaresti Művészeti Akadémia adjunktusa, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Multimédia Karának docense, Pál Péter képzőművész, Marcel Ţintar film- és színházi rendező, Schneider Tibor rendező, a Román Televízió operatőre.

A nemzetközi zsűri tagjai: Jurij Meden (Szlovénia), Muhi András (Magyarország), Adrian Titieni (Románia), Gorazd Trusnovec (Szlovénia), Vágvölgyi B. András (Magyarország).

Share this post

PinIt
scroll to top