Elköltözik a GastroPan Marosvásárhelyről

cukrasz-sutik_ms.infoAz ország legnagyobb gasztronómiai kiállítása elköltözik Marosvásárhelyről. Az új helyszín egy Bukarest melletti település lesz. A szervezők azzal indokolják a rendezvény elköltöztetését, hogy városunkban nincs elegendő nagyságú hely annak megszervezésére.

Daniel Maior, a GastroPan kommunikációs igazgatója úgy nyilatkozott, míg Marosvásárhelyen 6 ezer négyzetméteres területen zajlott eddig a kiállítás, addig az új helyszínen közel 12 ezer négyzetméter áll a rendezvény rendelkezésére.

Maior hozzátette, két ok szólt a költözés mellett. Az egyik az, hogy a marosvásárhelyi helyszínen nem tudtak volna különböző versenyeket szervezni, mint például a tervben lévő kenyérsütést, amely hatalmas méretű berendezéseket igényel. Továbbá, a GastroPan kezd nagyobb nemzetközi jelleget ölteni, ami azt jelenti, növelni kell annak vizibilitását.

A GastroPan gastronómiai kiállítást legelőször Szovátán szervezték meg, 2009-ben, majd Marosvásárhelyre helyezték át. A rendezvény nemcsak itthon a lenagyobb, hanem Közép- és Kelet-Európában is a leghíresebb. Az ott megtekinthető felszerelések, újonnan kidolgozott technikák, helyszíni bemutatók és versenyek által a kreativitás és innováció megtestesítője is egyben.

A GastroPan ötödik kiadását 2013. április 11–14. között szervezik meg, az Ilfov megyei Pantelimon városban, az Exporom központban. A rendezvényre körülbelül 20 ezer érdeklődőt várnak.

Share this post

PinIt
scroll to top