Élménybeszámoló a Félsziget 1. napjáról

Eseménydús és főként zenében gazdag első napot tudhat magának a Félsziget tízedik kiadása. Annak ellenére, hogy a hőmérsékletek jóval 30 Celsius fok fölé kúsztak, nagy érdekeltségnek örvendett az augusztus 23.-i kínálat – a szervezők szerint ugyanis 17 ezren voltak kint tegnap a Félszigeten.

A nagyszínpad hangfalait elsőként a marosvásárhelyi Defender próbálta ki, majd a Zdob şi Zdub hozta a már hagyománnyá vált őrült bulit. A zenészek és a közönség is hihetetlen energiával robbantották a fesztiválhangulatot a kánikula ellenére.

Őket a Republic és a The Straits követte, előbbi remek hangulatot teremtett a közkedvelt, dallamos slágereivel, utóbbi pedig felébresztette az elmúlt idők szép emlékeit számos félszigetezőben.

A Kiss Terasz színpadán a hölgyeké volt a főszerep, de mielőtt még átadták volna a színpadot a szebbik nem képviselőinek, a Byron tagjai eljátszották a félszigetezőknek a régebbi és újabb slágereiket – köztük az új dalt, a Roadtripet is. A hazai DJ páros, Oliviu & Deysa melegítette a közönséget Sister Blissnek. A Faithless tagja DJ-szettjében hozta a ’90-es évek igazi, összetéveszthetetlen brit house zenéjét, amire nem lehetett nem mozogni. A tömeg pillanatokon belül elkapta a ritmust, Sister Bliss pedig nem hagyta kihűlni a hangfalakat. A Faithless egykori sikernótáin túl a legmagasabb színvonalú friss house és dance zenére lehetett ropni a táncot.

A Miért Pub ismét szűknek bizonyult a Funkorporation koncertjén. Az egyetemistákból összeverődött, többnyire feldolgozásokat játszó friss csapat perceken belül megtöltötte a helyszínt és az emberek szó szerint kifolytak a sátorból. A Médiabefutó idei sztárcsapatára és funky, groove, boogie zenéjükre is emlékezni fogunk.

A Booha Academy sátorban is reggelig tartott a buli csendben és őrült hangosan is. A tegnapi talpalávalót Dubase, Dj Bully és D-Laid biztosította. Az út túloldalán meg DJ Igor és Xeno Thal hozták a legelvetemültebb goa zenét a műfaj szerelmeseinek.

Nemcsak a zenei programok érdekelték a fesztiválozókat: az újragondolt Festival PARKot, a változatos programot kínáló MIÉRT Pubot vagy a Művésztelepet és az abba beolvadó, hangulatos Borudvart is sokan látogatták. Sőt, a Mozdul(h)atlanok élőszobrai is feltűntek a Félszigeten.

A mai nap sem lesz a tegnapinál szegényebb – olvasható a Félsziget közleményében. A rendezvény második napján a fellépők sorát ugyanis Tinie Tempah, a Rotfront, Timo Maas, Emalkay, a Balázs Fecó Band, a Heaven Street Seven, a Kistehén, a Ladánybene 27 és a Mystery Gang duzzasztja az idei Félszigeten.

Fotó: felsziget.ro

Share this post

PinIt
scroll to top