Elsődleges cél: a romáknak épülő tömbházak átadása

A romák hamarabb költözhetnek új lakrészekbe, mint azok a családok, akik hónapok óta várnak az ANL program tömbházainak apartmanjaira. Az önkormányzat ugyanis most jutott hozzá ahhoz a pénzalaphoz, amely segítségével még idén befejeznek kettőt a Hidegvölgyben épülő négy tömbház közül.

A Belvedere lakónegyedben viszont stagnálnak a munkálatok: annak ellenére, hogy a Polgármesteri Hivatal azt ígérte, az ünnepek előtt átadják az ott épülő tömbházakat (is), a listán szereplő családoknak mégis jövőig kell várniuk a költözésre.

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere úgy nyilatkozott, a gazdasági krízis miatt késik a munkálatok bevégzése, de 2011. februárjában mindenképp átadják a négy Belvedere negyedben lévő ANL tömbházat.

Rodica Fărcăşan, a Polgármesteri Hivatal Technikai Igazgatóságának aligazgatója szerint a hidegvölgyi lakásokba elsősorban azok a romák költöznek, akik beleegyeztek a vályogtéglából épített lakásaik lebontásába. A tömbházak egyenként 12 lakrésszel rendelkeznek, a bérlésért pedig 15–50 lejt kell fizetniük a roma családoknak havonta – egészítette ki az aligazgató.

Share this post

PinIt
scroll to top