Eltünnének a hosszú sorok Marosvásárhely pénztárai elől?

A www.ghiseul.ro honlapra kattintva, bárhonnan és bármikor törleszteni lehet az adókat, illetékeket és a pénzbírságokat. Nem kell egyebet tenni, mint bejelentkezni az oldalon, ahonnan a befizetés mellett ellenőrizni is lehet a törlesztések helyzetét.

Holnap reggel kezdik meg az adófizetők felhasználóneveinek és az azokhoz járó jelszavaknak a szétosztását. Marosvásárhelyen összesen 60 ezer 159 adóköteles személy törlesztheti otthonról a számláit.

A bizalmas információkat tartalmazó borítékokat a postások kézbesítik majd az adófizető polgároknak, az elkövetkező három nap alatt. Amennyiben nem sikerül minden egyes adófizetőt elérni, a borítékokat a Román Posta őrzi meg, október 31-ig. Ezidő alatt, akit nem találtak otthon a postások, a lakhelyéhez tartozó postahivatalban átveheti a borítékját.

Dorin Florea, polgármester véleménye szerint, a most kitalált adófizetési módszer azok számára lesz igazán előnyös, akik külföldön dolgoznak, vagy akik valamilyen okból kifolyólag nem tartózkodnak az adott pillanatban a város területén, és eddig halasztaniuk kellett emiatt a befizetést. Így azonban a kígyózó sorok az önkormányzat pénztárai előtt továbbra is történelmet írnak.

Az online adófizetést ettől a héttől kezdve már ki is lehet próbálni. Továbbá, a ghiseul.ro mellett, a marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal honlapján, a www.targu-mures.ro-n is törleszteni lehet az illetékeket. A rendszerbeli felhasználók bármikor megváltoztathatják a jelszavukat, a fokozottabb biztonság érdekében.

Mit kell tudni a ghiseul.ro-ról? Ez egy országos szintű, bankkártyával működő elektronikus fizetési forma. Díjmentesen használható, az MCSI és a Román Elektronikus Befizetések Egyesülete – APERO jóvoltából. A rendszer közel 2 millió adófizetőt fed le Bukarest 2. és 6. kerületéből, továbbá Brassó, Zilah, Pitesti, Giurgiu, Nagyvárad, Kolozsvár, Drobeta Turnu Severin és Marosvásárhely lakosságából. Folyamatban van ugyanakkor Temesvár, Nagyszeben, Brăila, Călărași, Galați, Slobozia és Suceava csatlakoztatása az online adófizetési rendszerhez.

Share this post

PinIt
scroll to top