Élve égett el két gyerek Bözödön

Két ártatlan lélek vesztette életét a Maros megyei Bözödön, miután kigyulladt a ház, amiben laktak. A 2 éves kislányt és a 4 éves kisfiút édesanyjuk zárta be a házba, amikor elmentek otthonról. A kályhából egy adott pillanatban parázs szökött ki, ez pedig lángra lobbantatta a lakást. A két kisgyerek már nem tudott menekülni.

isu2

A két gyerek megégett testét két óra keresés után találták meg a tűzoltók. Rossz belegondolni, hogy mit élhetett át a 2 éves kislány és a 4 éves kisfiú a tragédia során. A kislány és a kisfiú unokatestvérek voltak, az anyák, akik testvérek voltak, elmentek látogatóba, ekkor zárták be őket a lakásba.

A helyiek azonnal hívták a tűzoltókat, de sajnos nem tudtak már segíteni a két gyereken, hiszen a tűz olyan hatalmas volt, hogy nem lehetett megközelíteni a lakást. A két nő hazatértekor értesült a gyerekek haláláról.

isu1

“Beszélgettünk velük, de nehezen ment, mert mentális retardációjuk van. Az anyák közül egyiknek van még egy gyereke, aki nem volt a házban a tűz keletkezésekor.” – mondta Camelia Scwartz, a Maros Megyei Mentőszolgálat munkatársa.

A 28 és 30 éves nők egyedül gondoskodtak a gyerekekről, egyik férje Magyarországon dolgozik, míg a másiké a börtönbüntetését tölti. Az egyik nőnek van még két kiskorú gyereke, akik a marosvásárhelyi árvaházban élnek.

A rendőrség gondatlanságból okozott emberölés miatt indított eljárást a két anya ellen. Mentális retardációjuk miatt valószínűleg pszichiátriai kezelésre szorulnak.

isu1

Forrás: Tirgumureseanul.ro, Fotó: ISU/Facebook

Share this post

PinIt
scroll to top