Embercsempészettel gyanúsítanak két román határőrt

Csütörtök reggel két Arad megyei határőr otthonában tartott házkutatást a DIICOT. A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség munkatársai további hat helyszínen kutattak, egy régebbi embercsempész-hálózattal kapcsolatos ügy folytán.

77076_a_kep_forrasa_a_roman_hatarrendeszet_facebook-oldala

A gyanú szerint 2011-ben több afrikai és ázsiai bevándorlót juttattak át a román-magyar határon. A Mediafax úgy értesült, hogy már az elejétől figyelték a Palesztinából irányított hálózat tevékenységét, azonban nem tudták teljesen felszámolni a csoportot, mivel a magyar hatóságok letartóztatták az embercsempészek egy részét. Mivel az érintettek letöltötték a Magyarországon kirótt büntetéseiket, a DIICOT most újra nyomoz az ügyben.

Egyes információk szerint, a bevándorlók Törökországon és Bulgárián keresztül érkeztek Romániába, majd egy Aradon bérelt lakásban rejtették el őket. Ezt követően a két határrendész feladata volt, hogy a bevándorlók átjussanak a román-magyar határon.

Az intézkedés során nyolc gyanúsítottat a DIICOT temesvári regionális központjába szállítottak. Várhatóan a következő napokban kerül sor a vádlottak kihallgatására.

Forrás: Főtér.ro

Share this post

PinIt
scroll to top