Emberkereskedéssel gyanúsítanak három marosvásárhelyit

rendorA rendőrség szervezett bűnözés-megelőző osztálya és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) felügyelői három marosvásárhelyi személyt gyanúsítanak emberkereskedéssel.

A tegnap tartott házkutatások során ugyanis fény derült arra, hogy a vádlottak több személyt toboroztak, szállítottak Németországba, és éltek vissza munkakészségükkel.

A hatóságiak hat hákutatási parancsnak tettek eleget, öt személy otthonában. A gyanúsítottak 35 és 45 év közöttiek, és azzal vádolják őket, hogy résztvettek, csatlakoztak hozzá vagy támogattak egy már meglévő csoportot, illetve létrehoztak ők maguk egy szervezetlen bűnözői alakulatot, emberkereskedés céljából.

A házkutatások során bizonyíték került arra, hogy az illetők szervezetlen csoportban tevékenykedtek, és pénzszerzés céljából használták fel a toborzott embereket, a nyereséget pedig maguk között osztották szét. A hatóságiak banki dokumentumokat, kéziratokat és egy laptopot koboztak el, nyomravezetés végett.

A tettesek közül hármat sikerült azonosítani, őket a DIICOT marosvásárhelyi területi szolgálatánál hallgatják ki. Egyelőre 24 órás előzetes letartóztatásra ítélték, de az esetet továbbterjesztik a Főügyészség elé.

A nyomozás tovább folytatódik, újabb bizonyítékok gyűjtése, a teljes bűncselekmény felfedése és a résztvevő személyek leleplezése érdekében.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top