Ennyi élelmiszert tudsz vásárolni egy doboz cigi árából!

Lázasan készül a Marosvásárhelyi Infó és a lelkes baráti társaság az adománygyűjtési akcióra, amelyet Pál atya árva gyermekeinek megsegítésére szervezünk, és amelyre minden támogatót, adományozót szeretettel várunk.

DSC_0673

A Faceobokon rengetegen jelezték támogatásukat, de voltak olyanok is, akik kétkedve fogadták. Egyik Facebook bejegyzésünkben egy képen azt taglaltuk, hogy egy doboz cigaretta árából mennyi élelmiszert lehet vásárolni. Mivel nem mindenki hitte el, hogy valóban lehet jelentős ennivalót vásárolni egyetlen doboz cigaretta árából, ezért kihívásnak éreztük, és utánajártunk.

Hétfőn bementünk az egyik kereskedelmi egységbe és eldöntöttük, hogy élelmiszert vásárolunk 15 lejre. (átlagban 13-15 lej között mozog egy doboz cigaretta ára, de van 17 lejes is, ezért választottuk a 15 lejes átlagárat)

Az eredmény számunkra is megdöbbentő volt, a 15 lejért elég jelentős ételcsomaghoz jutottunk: 1 banán, 1 narancs, 1 borsókonzerv, 1 kis joghurt, 1 kis tábla csoki, 1 pástétom, 1 krémsajt és egy kenyér.

Egyszer egyik ismerősöm arra panaszkodott, hogy alig jön ki a havi fizetéséből, alig jut élelemre, de a napi doboz cigaretta sosem hiányzott az életéből. Na most kérdem én, ha lemondana a cigiről, mennyivel jelentősen javulna az életszínvonala?

Ne sajnáljuk azt a 15 lejt, legalább egyszer mondjunk le a napi pöfékelésből, és teremtsünk boldog karácsonyt az árváknak.

Várunk mindenkit nagy szeretettel december 11-én, 14-19 óra között a Deus Providebit Házba. További részletek itt.

Share this post

PinIt
scroll to top