Érdemes odafigyelni a böjtös ételekre

Az ünnepek előtti Nagyböjt sokak számára jelent komoly megtisztulási, illetve felkészülési tevékenységet. Azonban érdemes odafigyelni az állati származékoktól mentes élelmiszerekre, mielőtt azok a bevásárlókosárba kerülnének.

A böjtös ételek több rosszat tehetnek, mint jót: tele vannak ugyanis kémiai anyagokkal, tartósítószerekkel, mű összetevőkkel és E-kkel, amelyek mind káros hatással lehetnek az emberi szervezetre.

A kereskedők felszerelkeztek már többféle húst, zsírt, tojást nem tartalmazó szalámikkal, majonézekkel, pástétomokkal, tejtermékekkel, de a döntők a természetes alapanyagokból készült ételek legyenek – tanácsolják a szakemberek. A csábító, böjtös kínálat sokak számára kézenfekvőbb, mert elég olcsó, viszont a szója, a növényi pástétomok vagy a különböző zöldségek és gyümölcsök még mindig jobb választásnak bizonyulnak.

Ha tehetjük, tekintsünk el tehát a csupán vegyi anyagokat takaró „De post” felirattól, és inkább bízzunk a saját, hagyományos böjtös étrendünkben, amit mi magunk válogatunk össze megszokott, friss alapanyagokból.

Share this post

PinIt
scroll to top