Európai projektekről tárgyalna a polgármester kollegáival

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere levelet címzett a környező települések polgármestereinek, amelyet a helyi önkormányzat honlapján tettek közzé. A városfő ezáltal hívná gyűlésbe a kollegáit, akikkel együtt olyan közérdekű tervekről tárgyalna, amelyek megvalósítását uniós pénzekből gondolja.

dorin-florea

Fotó: citynews.ro

A levél szerint, Florea nemcsak a folyamatban lévő projektek kivitelezését pályázná meg közösen, Európai Uniós támogatással, hanem bemutatná a kollegáinak azokat a terveket, amelyek a külvárosi települések érdekeit (is) szolgálják.

Ami a közúti infrastruktúrát illeti, a városfő két forgalmi gyűrűt képzelt el az átmeneti közlekedés számára, egyet a városban, másikat a város környékén. Ezek segítségével kézenfekvőbb összeköttetésben állna a repülőtér a várossal, illetve a környező megyék településeivel. Három hidat is építtetne a Maroson, egyet Marosvásárhelyen és kettőt Marosszentgyörgyön. Továbbá egy „szuper-útvonalat” is létrehozna, Marosszentgyörgy és Nyárádtő között.

A vasúti forgalmat is átalakítaná Florea, méghozzá úgy, hogy a CFR vasúti pályaudvart a Maros bal partjára költöztetné, és egy gyorsforgalmi vasútvonalat létesítene Szászrégen-Nyárádtő-Transilvania Repülőtér között, egy pályaudvarral a légikikötő közelében, ami segítene a környező megyék megközelítését.

A polgármester figyelme a közművekre is kiterjedt. Ratosnyán olyan komplexumot hozna létre, amely a fél megye – Szászrégen, Radnót, Ludas, Marosvásárhely és a környező települések vízellátását fedezné, Beszterce-Naszód és Kolozs megyék mintájára. Levelében Florea a Digitális Maros tervet is megemlíti, amely „a csúcstechnológia és az egyetemi élet fejlődését eredményezné”.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Dorin Florea olimpiai központot is tervez Marosvásárhelyen, ahol a már meglévő sportágak kiaknázását és újak létesítést képzeli el, felkarolva az olimpiai szakágakat, valamint az egyéni és csoportos sportokat.

    Forrás: muresnews.ro

    Share this post

    PinIt
    scroll to top