Eurovízió: minden külhoni szavazatra szüksége van a Sound of Our Hearts-nak

A Compact Disco tizenötödikként lép színpadra a Bakuban rendezett idei Eurovíziós Dalfesztivál keddi elődöntőjében, amit május 22-én 21.00-tól élőben közvetít az m1. Az I. Elődöntőt megelőzően Elővízió címmel 20.40-től egy felvezető műsor látható, amelyből izgalmas, érdekes, kuriózumnak számító részletek derülnek ki a Compact Disco azerbajdzsáni programjairól. A műsorban a helyszíni különlegességekről és A Dal esélyeiről Csiszár Jenő és Rákay Philip beszélget.

A magyar induló Montenegró Izland, Görögország, Lettország, Albánia, Románia, Svájc, Belgium, Finnország, Izrael, San Marino, Ciprus, Dánia, Oroszország után tizenötödikként adja elő a Soud of Our Hearts című versenydalát. Az I. Elődöntőt Ausztria, Moldova és Írország produkciója zárja.

A Dalfesztiválon két elődöntőt rendeznek, az elsőt kedden, a másodikat csütörtökön. Mindkét elődöntőben 18-18 produkciót láthat-hallhat a közönség. A két elődöntőből 10-10 indulót juttathat tovább a közönség a május 26-i döntőbe, ahol a Dalfesztivál alapító országai: Németország, Franciaország, Spanyolország az Egyesült Királyság és Olaszország mellett a tavalyi győztes Azerbajdzsán is elődöntőben való részvétel nélkül képviseltetheti magát.

A vasárnapi döntőben 26 előadó közül választják ki a nyertest.

Az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit, és a döntőt is élőben közvetíti az m1.

I. Elődöntő – május 22., kedd 21.00 óra

II. Elődöntő – május 24, csütörtök 21.00 óra

Döntő – május 26., szombat 21.00 óra

Kedden 20.40-től először Novodomszky Éva jelentkezik az Elővízióban, a húszperces felvezető műsor után Gundel Takács Gáboré a szó, aki a Bakui Kristály Csarnokból közvetíti a 18 ország részvételével zajló elődöntőt.

Idén 42 ország vesz részt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett versenyen. A dalfesztivált ezúttal azért rendezik Bakuban, mert tavaly Düsseldorfban egy azeri duó, Ell és Niki nyert Running Scared című dalával.

Share this post

PinIt
scroll to top