Évadkezdés a Tompa Miklós Társulatnál

2011. augusztus 29-én tartotta évadnyitó társulati ülését a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata. Kövesdy István művészeti aligazgató, a Tompa Miklós Társulat vezetője sikeres évadot kívánva köszöntötte a társulatot.

Tájékoztatójában hangsúlyozta, hogy Gáspárik Attila vezérigazgatóvá való kinevezésével új helyzet állt elő, így az 2011/2012-es évad tervezetében módosulások állhatnak be, melyeket a színház új vezetősége a továbbiakban véglegesít.

Az ősz folyamán közönség elé kerülnek Marius von Mayenburg: LÁNGARC, Móricz Zsigmond: NEM ÉLHETEK MUZSIKASZÓ NÉLKÜL és Székely János: PROTESTÁNSOK című előadások.

Gáspárik Attila üdvözölte a Tompa Miklós Társulatot, röviden ismertette terveit, első benyomásait, hangsúlyozva, hogy a színház struktúráját is érintő változtatásokkal szeptember 9-én kíván a nyilvánosság elé állni. Dinamikusabb és motiváltabb viszonyulást kért azoktól a társulati tagoktól, akik a „körön belül” kívánnak maradni.

A vezérigazgató közölte, hogy munkájában tanácsadói segítik: Alina Nelega írónő, egyetemi tanár, Páll Attila gazdasági szakember valamint Keresztes Attila rendező, aki személyesen is jelen volt az évadnyitón.

Share this post

PinIt
scroll to top