Ezentúl visznek mindent, ami mozdítható?

Divattá válik a lopás? Marovécsen gázvezeték, a Csatófalvához tartozó Szászszentiván falu környékén telefonkábel, Marosvásárhelyen fémlábtörlő és telefonkábel szúrt szemet a rablóknak.

Szombaton érte tetten a marosvécsi gázvezetékrablókat a helyi járőr, aki azonnal értesítette a gázszolgáltatót a károk és a veszély felmérése érdekében. A tolvajok hegesztőkészülékkel vágtak ki a vezetékből egy mindössze tizenegy méteres darabot.

Ugyancsak szombaton, a marosvásárhelyi Vrancea sétányon szintén egy helyi járőr kapta rajta a két fémlábtörlő tolvajt is a tettén, miközben azok a tömbházak bejáratai elől emelték el a fémrácsokat.

Livia Popa, a Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője úgy nyilatkozott, mindkét esetben eljárást indítottak a rablók ellen, minősített lopás vádjával.

Itt azonban nem ér véget az orozások listája. Hétfőn újabb tolvajokat lepleztek le Marosvásárhelyen, miközben egy teherautó rakteréből próbáltak telefonkábelt lopni. A nőszemélyeket a jármű sofőrje érte tetten, aki feltartóztatta őket mindaddig, míg a rendőrség a helyszínre nem érkezett.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Ugyancsak hétfőn értesítették a csatófalvi rendőrséget is arról, hogy Szászszentiván környékén 235 méteres szakaszon hiányzik telefondrót. Kiderült, a tettesek Szeben megyéből valók, és mivel számos bűncselekmény fűződik már a nevükhöz, letartóztatták őket.

    A rendőrség mindkét esetben tovább folytatja a vizsgálatot, adja hírül a szekelyhon.ro.

    Vagy inkább azon (is) kellene morfondírozniuk, hogy miként állítható meg ez a jelenség, ami lassan úrrá lesz – hogy helyben maradjunk –, a városon és a megyén.

    Share this post

    PinIt
    scroll to top