Ezért ajándékozz hagymás növényeket nőnap alkalmából

Nyegre Norbert, a Sapientia EMTE harmadéves kertészmérnök hallgatója fontosnak tartja a hagymás növények ajándékozását a közelgő nőnap alkalmából.

Ezért ajándékozz hagymás növényeket nőnap alkalmából

Miért tartod fontosnak a hagymás növényeket?

Hozzám igen közel állnak a hagymás, gumós és hagymagumós növények, mivel egy kísérlet keretén vizsgálhatom őket. Mint tudjuk, hogy ezek a növények már a mitológiai múltban is elkápráztatták az embereket és inspirálták őket a művészeti alkotások felé. Ezen növények a szerelem és szenvedély jelképei is egyben. A hagymás növények a tavasz hírnökei. Szívmelengető harmóniát képesek teremteni a madarak csicsergésével és egy kellemes tavaszi szellő frissességével. A hagymás növények nem csak a kertünkben, hanem cserépben is pompásan mutatnak. Igényük igen csekély és általában a hideget is jól tűrik.

A közelgő nőnap alkalmával miért hagymás növényeket ajándékoznál a nőknek/lányoknak?

Fontosnak tartom, hogy egy tavaszi ünnep alkalmából megfelelő virágot kapjanak a nők/lányok és a hagymások éppen megfelelőek ehhez a rendeltetésük szerint. Kellemes illatukkal is kápráztatnak és egybeültetve más hagymással vagy éppen gumós növénnyel igen mutatósak is lehetnek. Valamint a tartósságuk is igen jó. A hagymás növényeket újra fel lehet használni a következő évben, ha a megfelelő időben és helyen vannak tárolva és ültetve.

Ezért ajándékozz hagymás növényeket nőnap alkalmából

Te melyik hagymás vagy éppen gumós növényt kedveled?

Mint tudjuk, hogy a tulipán a legszebb tavaszi virágok közé tartozik és nincs olyan árnyalata a szivárványnak melynek színét nem kapnád meg a tulipánok között, de emellett tarka és cikcakkos szirmút is találunk ezért ők a kedvenceim.

Share this post

PinIt
scroll to top