Ezrek ünnepelték a fővárosban Simona Halepet

Hazaérkezett hétfő délután Párizsból Simona Halep, aki vasárnap megnyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjét, elhódítva ezzel pályafutása első Grand Slam-trófeáját.

Ezrek ünnepelték a fővárosban Simona Halepet

A világelső román teniszezőt Ioana Bran ifjúsági és sportminiszter, Mihai Covaliu, a Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke, George Cosac, a Román Teniszszövetség elnöke, más hivatalosságok, valamint barátok, rokonok fogadták a bukaresti Henri Coandă repülőtéren.

Virágokkal, tapssal és tortával várták a reptéren Halepet, aki a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, családja, barátai, szurkolói körében szeretné megünnepelni a győzelmet.

„Sokan elkísértek ezen a nehéz úton, de amikor ilyen sikerben van része az embernek, elfelejti, milyen nehéz volt” – fogalmazott.

Azt mondta, a trófeát ő nyerte, de az a Romániáé is.

„Ez az én trófeám, de a Romániáé is. Itt nőttem fel, itt edzettem, innen lettem Roland Garros bajnoka. A korábban elvesztett három döntő hozzásegített ahhoz, hogy győzni tudjak szombaton. Mindig eszemben volt a tavalyi döntő, amiben vezettem, mégis elvesztettem a meccset. Most azt mondtam, hogy képes vagyok nyerni” – nyilatkozta Halep.

Edzője, Darren Cahill azzal bocsátotta útjára, hogy ‘menj és nyerd meg a döntőt’.

„Ez volt életem legszebb pillanata. (…) Nagy elvárások fogalmazódtak meg irányomban. Nem mondhatom, hogy negatív nyomást gyakoroltak rám a románok. Ők is várták ezt a trófeát, akárcsak én. Párizsban az egész torna alatt magam amellett éreztem a francia közönséget” – mondta román teniszező.

A világelső a ‘legfelemelőbb pillanatnak’ nevezte, amikor a díjátadón bejátszották a román himnuszt és azt a közönség énekelni kezdte.

Simona egyetértett Ion Ţiriac volt teniszbajnokkal, hogy ‘nem ez volt élete legjobb meccse’, de abban is, hogy megnyerte e döntőt és ‘ez a legfontosabb’.

Úgy fogalmazott: ‘szakmai beteljesülést érez’, mert ő a világelső, és nyert egy GS-tornát is, és bár azt szeretné, hogy ‘minél több gyereke legyen’, egyelőre folytatja pályafutását, és újabb Grand Slam-torna győzelmekről álmodik, de tervei között szerepel érmet szerezni a tokiói Nyári Olimpiai Játékokon is.

Abban bízik, hogy sikere arra ösztönzi a hatóságokat, hogy modernizálják a fővárosi teniszközpontot.

A világelső néhány nap vakációt engedélyez magának, ezt követően elkezdi felkészülését füves pályán (a következő Grand Slam tornát füvön játsszák Wimbledonban).

Simona Halep hétfőn este a Nemzeti Arénában bemutatta több ezer rajongójának a Roland Garros trófeát.

Simona Halep 3:6, 6:4, 6:1-re győzte le szombaton Sloane Stephenst a Roland Garros női egyes versenyének döntőjében. Ez volt a negyedik GS-fináléja, és az első, amelyet sikerül megnyernie. Kétszer, 2014-ben és 2017-ben éppen Párizsban, egyszer idén, az ausztrál nyílt bajnokságon szenvedett vereséget a döntőben.

Szombati tornagyőzelméért 2,2 millió eurós pénzdíjban és 2.000 ranglistapontban részesül. 45 évvel ezelőtt férfi egyesben is román bajnokot avattak Párizsban Ilie Năstase személyében, 40 évvel ezelőtt pedig a szintén román Virginia Ruzici nyerte meg a Roland Garros női egyes döntőjét.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top