Ezután este is fizetni kell a Víkendtelepre

Strandidényben többé nem lehet díjmentesen bemenni a marosvásárhelyi Víkendtelepre este 7-10 óra között – döntöttek a keddi rendkívüli ülésén a marosvásárhelyi önkormányzati képviselők, akik megszavazták, hogy a fent említett időszakban kétlejes jegyet kell váltani mindenkinek, aki a szabadidőközpont területére akar lépni.

vikend-telep

A képviselők hosszasan vitáztak arról, hogy meddig legyenek nyitva a közélelmezési egységek és fontos-e, hogy bevezessék a már említett kétlejes extra belépőjegyet, vagy sem. Ioana Roman azzal érvelt, hogy sok olyan marosvásárhelyi van, aki megvárja az este hét órát, csak akkor megy a Víkendtelepre, tudva, hogy ilyenkor ingyenes. Szóvá tette azt is, hogy sokan vannak, akik akkor a szó szoros értelmében fürdeni (tisztálkodni) mennek a medencékbe. Felmerült annak a lehetősége, hogy ne vezessék be a díjat, de este hét után ne lehessen használni a medencéket, ám ezt elvetették, mert műszakilag nem megoldható. Volt, aki szóvá tette, hogy sokan azért tértek be este ide, hogy elfogyasszanak egy sört, vagy a nagy hőség elvonulása után a játszótérre vigyék kisgyermekeiket.

Végül a tanácsosok elfogadták, hogy strandidényben a Víkendtelepre 19-22 óra között két lej ellenében lehet belépni, pénteken és szombaton a közétkeztetési egységek éjszaka kettőig, más napokon éjfélig tarthatnak nyitva, a teraszok által elfoglalt közterületért csak május-augusztus között kell bért fizetni (eddig áprilisban és szeptemberben is kellett), és nem lehet hip-hop és manele zenét sugározni a teraszokon sem.

Bár az újságírók fel voltak készülve, hogy nagyobb viták, esetleg, mint mi is írtunk róla, alpolgármester-csere lesz, végül alapvetően zökkenőmentesen, békésen zajlott a keddi tanácsülés.

Forrás: Székelyhon.ro

Share this post

PinIt
scroll to top