Fákat döntött ki és kétezer háztartást hagyott áramszolgáltatás nélkül a viharos erejű szél Hargita megyében

Fákat döntött ki a szél vasárnapra virradóra Hargita megyében a Maroshévíz-Borszék, Gyergyószentmiklós-Gyilkostó, Csíkszereda-Kománfalva és Csíkszereda-Székelyudvarhely közötti országútszakaszokon.

Ugyanakkor a viharos időjárás miatt több településen összesen mintegy kétezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu tájékoztatása szerint a DN 15-ös jelzésű út Maroshévíz és Kránga-tető közötti szakaszán egy kidőlt fa miatt egyirányú a forgalom. A tűzoltók dolgoznak az akadály elhárításán. Kidőlt fa nehezíti a forgalmat DN 15-ös jelzésű úton Borszék maroshévízi kijáratánál is.

A Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közötti országútszakaszon mindkét sávon lezárták a forgalmat a kidőlt fák miatt, de hasonló okokból akadozik a közlekedés Csíkszépvíz és a Gyimesek, illetve Csíkszereda és Székelyudvarhely között is.

A katasztrófavédelem közlése szerint összesen 45 transzformátorállomásban tett kárt a viharos erejű szél. Az érintett települések: Gyilkostó, Csinód, Egerszék, Újtusnád, Csíkverebes, Csatószeg, Csíkszentsimon, Gyergyóvárhegy és Ivó.

Hargita megyében vasárnap 16 óráig másodfokú viharriasztás van érvényben, a szél sebessége, különösen 1600 méter fölött, az óránkénti 90-100 kilométert is elérheti.

Share this post

PinIt
scroll to top