Falunap és cseresznyevásár Marosvécsen

Július 1-3. között falunapokra és a hagyományos cseresznyevásárra kerül sor Marosvécsen. Az alkalomra a magyarországi Diósd testvértelepülésről 40 fős küldöttség érkezik.

A vendégek pénteken meglátogatják a megyeszékhely turisztikai látványosságait. Este a marosvécsi kultúrotthonban népdal- és néptáncelőadás lesz a falunapok hivatalos megnyitóját követően. Ugyanakkor bemutatják a Ludas Matyi c. vígjátékot is.

Szombaton délelőtt a labdarúgópályán sporttevékenyégek (50, 100 méteren futás, 11-es büntetőrúgás, kispályás focimeccs) lesznek, illetve gulyással kínálják az ide érkezőket.

Szombat este Házibuli Attilával koncert lesz a vásártéri színpadon, fellépnek: Tillinger Attila, Balás Pali és a Magic of Music együttes. 23 órakor tűzijáték zárja a napot.

Vasárnap 10 órától kezdődik a kultúrműsor a cseresznyevásár színpadán, ahol fellépnek a szászrégeni ifjúsági és művelődési ház néptánccsoportjai, valamint a helyi és a környékbeli – magyarói, holtmarosi, disznajói, erdőidecsi – hagyományőrző csoportok.

Forrás: Népújság

Share this post

PinIt
scroll to top