Fejlesztési projektbe vág a Megyei Munkaerő-Ügynökség

Tegnap írták alá a Megyei Munkaerő-Ügynökség képviselői azt a finanszírozási szerződést, amely alapján közel 15 millió lejes, meg nem térítendő támogatást vehetnek fel az Uniótól. Az összeget a „Mobilitás=Alkalmazkodás+Siker” elnevezésű projekt kivitelezésére használják.

A projekt teljes értéke közel 20 millió 800 ezer lej, amelyből az uniós alap 15 millió 658 ezer lejt áll. A programra azért van szükség, hogy stimulálják a munkaerőt, összhangba hozva az országos és nemzetközi munkaerőpiac változásaival.

Reghina Fărcaş, a Megyei Munkaerő-Ügynökség végrehajtó igazgatója úgy nyilatkozott, nagy szükség van az Állásfoglaló Közszolgáltatás fejlesztésére, olyan irányba, hogy az képes legyen minőségi szolgáltatásokat nyújtani, a munkaerőpiac igényeinek megfelelően.

Az alkalmazottak kiképzése úgy történik majd, hogy azok képesek legyenek a kliensek elébe állni úgy különböző módszerekkel, mint új technológiával és eszközökkel. Ezek összhatása pedig a munkaerő mobilitásának a serkentése lesz.

A megkötött szerződés az aláírás dátumától lépett érvénybe. A projekt kivitelezése pedig szintén 2011. június 1.-től kezdődött.

Share this post

PinIt
scroll to top