Feketézés: 90 ezer lejt meghaladó pénzbírságok, egy hónap leforgása alatt

munkatelep_ms.infoA Maros Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség (ITM) májusban összesen 23 személyt leplezett le, hivatalos keretek nélküli munkavégzés közben, továbbá két feljelentést is tett a Főügyészségnél, amelynek értelmében bűnvádi eljárást indítanak a törvényszegő munkáltatók ellen.

Az ITM felügyelői összesen 102 ellenőrzést hajtottak végre az elmúlt hónapban, a megye területén. Az akció fő célja a munkaszerződés hiányában való foglalkoztatás kiszűrése volt.

Az ellenőrzések során 23 feketén dolgozó munkásra bukkantak. Továbbá a felügyelők 41 munkáltató esetében róttak pénzbírságot, közülük 8-an a be nem vallott munkavégzés miatt részesültek büntetésben.

Az ITM két vállalkozás esetében továbbította az ügyet a Főügyészség irányába, bűnvádi eljárás kezdeményezése céljából. A cégeknél ugyanis több mint 5 fekete munkást találtak – részletezte Andrei Mureşan, az intézmény igazgatója.

Az akció során, a hatóságiak 122 ezer 200 lej értékben állítottak ki pénzbírságot, amely összegből 90 ezret a törvénytelen munkavégzés miatt.

Forrás: muresnews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top