Felfüggesztette a bíróság a MOGYE-határozat életbe léptetését

Felfüggesztette a Marosvásárhelyi Fellebbviteli Bíróság a magyar főkar létrehozásra vonatkozó kormányhatározat életbe léptetését. A bíróság döntésével a MOGYE vezetősége ez irányú keresletének adott helyet.

Anuţa Duşa, a Marosvásárhely Fellebbviteli Bíróság szóvivője elmondta, a március 27-én kibocsátott kormányrendelet életbe léptetése ellen benyújtott keresletet ugyan jóváhagyta a bíróság, de felfolyamodványban a határozat kiközlésétől számított öt napon belül megtámadható.

A kormányhatározat gyakorlatba ültetése ellen egy egyesület is benyújtott egy keresletet, azonban az első tárgyalási időpontot december 6-ra tűzte ki a bíróság.

Az egyetem chartája ellen benyújtott keresletet is ma kellett volna megvitatnia a bíróságnak, azonban ezt az ügyet május 11-re halasztották.

dr. Szabó Béla, a MOGYE professzora megkeresésünkre elmondta, az indoklás hiányában nem tud az ügyről nyilatkozni, azonban azt megjegyezte, úgy tűnik, a román igazságszolgáltatás, főleg a marosvásárhelyi ebben az ügyben „nagyon gyorsan és hathatósan működik”.

Forrás: Transindex.ro

Share this post

PinIt
scroll to top