Felfújható védősátrat emelnek a víkendtelepi olimpiai medence fölé

Claudiu Maior alpolgármester, valamint Liviu Todoran helyi tanácsos kezdeményezésére, a marosvásárhelyi tanács április 29-i soros ülésén a tanácsosok jóváhagyták a Maros Sport- és Szabadidőközpontban lévő olimpiai medence befedését egy felfújható védősátorral, valamint az ennek megvásárlásához szükséges 700.000 lejt a helyi költségvetésből. Így télen is használható lesz a medence, nyáron pedig kifedik és összehajtják a sátrat.

Az ötlet kezdeményezői szerint azért van szükség erre, mivel annak ellenére, hogy Marosvásárhelyen sokan űznek vízi sportokat (úszás, vízilabda), az úszómedencék hiánya megnehezíti a sportolók felkészülését. A Mircea Birău uszoda már nem tud eleget tenni az igényeknek, télen a sportolók számára nem megfelelőek a körülmények.
„Örvendetes, hogy a városvezetés megértette ezen intézkedés szükségességét, valamint a lehetőséget, ami ebben rejlik, annak érdekében, hogy fejlesszük a teljesítménysportot, valamint ösztönözzük minél több tanfolyam szervezését gyerekek számára.

Ezáltal eleget tesszünk több marosvásárhelyi klub, illetve sportegyesület kérésének – Mureşul SK, az ISK, az Egyetemi SK, Torpi SK – amelyek csatlakoztak kezdeményezésünkhöz és támogatnak e projekt gyakorlatba ültetésében” – jelentette ki Claudiu Maior alpolgármester, aki elismerően szólt a marosvásárhelyi sportolók országos, illetve nemzetközi versenyeken elért eredményeiről, a Maros Iskolás Sportklub tagjai szereztek a legtöbb érmet hazai viszonylatban, a Torpi SK vízilabdacsapata pedig egyre sikeresebb a magyarországi ifibajnokságban.

„Mindez amellett szól, hogy szükséges a város sportlétesítményeinek a folyamatos fejlesztése és korszerűsítése a sportolók érdekében, és nem utolsósorban a marosvásárhelyiek érdekében” – mondta Claudiu Maior alpolgármester.

Share this post

PinIt
scroll to top