Felhívás a Kincsvadászat on-line vetélkedőre 2011

A Marosvásárhelyi Kulturális Központ 2011. október-november folyamán internetes vetélkedőt szervez középiskolás diákok és egyetemisták számára Marosvásárhely feledésbe merült, elzárt értékeinek felkutatásáról. A vetélkedő célja kettős: megismertetni ezeket a szellemi és tárgyi emlékeket a város fiatal generációjával, és bevezetni őket az internetes felületek aktív használatába, illetve a tartalomgyártásba.

A vetélkedőre a Liszt Ferenc Napok rendezvénysorozat keretén belül kerül sor.

A verseny időtartama 5 hét, ahol heti feladatokat és egy állandó próbát kell megoldani.

Kik jelentkezhetnek?

Négy főből álló középiskolás és egyetemista diákcsoportok. A vetélkedőre való bejelentkezés feltétele a csapat által kiválasztott pedagógus ajánlása, aki egyben vállalja a vetélkedő időtartama alatt a mentor szerepét.

Ideális mentor: vállalkozó szellemű, lojális, kreatív, rugalmas, tájékozott az internet világában.

Az ajánlást a pedagógus kézjegyével ellátva, beszkenelt formában a csapatok töltik fel a weboldalra, feltüntetve a csapat nevét, a csapattagok névsorát, illetve a kapcsolattartó személy (ez csapattag, semmiképpen nem külső személy) nevét, telefonszámát és e-mail címét.

Jelentkezési határidő: 2011. október 28.

Hogyan zajlik a vetélkedő?

A heti feladatok a weboldalon kerülnek meghirdetésre; ugyanitt jelennek meg az értékelési szempontok, a határidők és a pontszámok is. Az aktuális feladat és az előző heti feladat pontszámai egyazon napon kerülnek fel az internetes portálra.

A hétről hétre elkészített megoldásokat a versenyző csapatok töltik fel az oldalra, ahol nyomon követhetők  lesznek a zsűri értékelései és a közönségszavazás által összegyűjtött pontszámok.

Ugyanakkor egy állandó feladat is meghirdetésre kerül, amelyre hosszabb leadási határidőt szabnak meg a szervezők. Az állandó feladat a verseny kezdetekor lesz nyilvános, határideje pedig folyamatos, legkésőbb a verseny végéig, december 2-ig kell elkészíteniük a versenyzőknek.

A vetélkedő szabályzata ugyanezen az internetes oldalon található meg.

Mit lehet nyerni?

I. díj – Samsung i9001 Galaxy S Plus okostelefonok a nyertes csapat tagjai számára

II. díj – Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat színházbérletek a 2011-2012-es évadra

III. díj – Stúdió Színház bérletek a 2011-2012-es évadra

Share this post

PinIt
scroll to top