Feljelentette az RMDSZ a zászlógyújtogatókat

Cseh Gábor meccsenAz RMDSZ fegyházbüntetést követel azon a szurkolóknak, aki március 18-án, a Kolozsváron megtartott mérkőzésen meggyújtották a magyar zászlót. Borbély László, a szövetség politikai alelnöke úgy nyilatkozott, az RMDSZ a Kolozsvári Főügyészségen tett feljelentést a törvényszegő ellen.

A politikus kihangsúlyozta, „szomorú, hogy ilyesmi történik Románia stadionjaiban, vagy bárhol a világon”. Hozzátette, az efajta rasszista vagy idegengyűlölő megnyilvánulásoknak nincs mit keresniük a sporteseményeken.

„Feljelentést tettünk, ugyanis nem megengedhető az, ami Románia stadionjaiban történik. (…) Tudják jól, a mai Románia-Magyarország meccset is emiatt játsszák zárt kapuk között, a magyarországi szurkolók rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulásainak köszönhetően.” – nyilatkozta Borbély, aki szerint mindenki annak a csapatnak szurkol, amely a legkedvesebb neki, de ennek a szurkolásnak sportjellegűnek és békésnek kell lennie.

A szövetség politikai alelnöke ugyanakkor elismerését fejezte ki Victor Ponta miniszterelnök az ügyhöz való hozzáállásáért, aki a nyomozást követően elrendelte a bűnösök fegyelmi büntetését és pénzbírságolását.

Mint ismert, 2013. március 18-án, Kolozsváron, a Rapid szurkolói meggyújtották a magyar nemzeti lobogót a CFR-Rapid mérkőzés ideje alatt.

Share this post

PinIt
scroll to top