Felszámolják a Megyei Építkezési Felügyelőséget

Az Állami Építkezési Felügyelőség újraszerveződik, méghozzá úgy, hogy a megyei kirendeltségeket felszámolják, és régiónként összesen 8 képviseletet hoznak létre.

A Maros megyei Építkezési Felügyelőség ezentúl a Közép Regionális Építkezési Igazgatóság keretén belül fog működni, Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita és Szeben megyékkel egyetemben.

Az igazgatóság székhelye Brassóban lesz, a munkálatok minőségét ellenőrző osztályok pedig Gyulafehérvár, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Marosvásárhely és Nagyszeben municípiumokban működnek majd.

A felügyelőség vezetői szerint, Romániában ez az egyedüli olyan állami intézmény, amely a fejlesztési régióknak megfelelően szervezi újra magát, felhagyva a megyékre való elosztással.

Az Állami Építkezési Felügyelőség átalakulására vonatkozó döntést szerdán fogadta el a Kormány – áll a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium sajtóközleményében. Ugyancsak itt olvasható az is, hogy az intézmény megyékre való felosztása megterhelő volt, az újraszervezésnek pedig az a célja, hogy hatékonyabbá és gördülékenyebbé tegye a munkavégzést.

A szerkezetbeli módosításokkal az alkalmazottak száma is csökken: összesen 125 állást számolnak fel, amelyből 60 vezetői és 65 végrehajtói funkció. Ennek értelmében, az új struktúrában összesen 750-en tevékenykednek majd.

Forrás és fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top